Hoe werkt het

Lokaal opgewekte energie Scherpe energietarieven Duurzaam thuis afnemen

 

Korting op de energiekostenDe energiecoöperatie heeft de zonnepanelen op de loods Maneschijn 10 gekocht. Hiervoor hebben we een lening afgesloten. Leden die meedoen met het project krijgen korting op hun energiebelasting. De helft hiervan wordt verrekend op de energienota van de leden. De andere helft gebruiken we voor de aflossing van de panelen.

Korting

Wilt u meedoen aan de coöperatie dan dient u over te stappen naar energieleverancier ENGIE. Deze verzorgt de overstap en berekent automatisch de korting op de energiebelasting. Bovendien ontvangt de coöperatie per lid een bedrag per jaar. Dit bedrag gebruik we voor de aflossing van de panelen en om nieuwe projecten te kunnen starten voor en met de inwoners van het postcoderoos gebied.

U krijgt een scherpe prijs bij Engie voor stroom en gas. Prijzen 3 jaar vast per 01-04-2018

Elektriciteit per kWh:

Normaal € 0,19763

Dubbel hoog € 0,20415

laag € 0,18982

Gas per M3: € 0,62855

Voorbeeld: voor een huishouden met een verbruik van 3000 kWh elektriciteit en 2000 m3 gas is dit een besparing van € 60 tot € 120 per jaar (afhankelijk van huidige leverancier). Hier bovenop ontvangt u dan nog 3000 x € 0,07 = € 210 korting per jaar via de energiebelasting voor elektriciteit. Wilt u niet lid worden van de Zonnige Start maar toch profiteren van het voordeel bij Engie dan kunt u zich via de website van Zonnige Start aanmelden.

Voorbeelden van lokale projecten:

  • Advies hoe u meer energie kunt besparen
  • Ondersteuning van lokale projecten op het gebied van energie(besparing).
  • Ondersteuning van lokale projecten op het gebied van leefbaarheid.