0
Your Cart

Hoe werkt het?

Poject Maneschijn: 954 zonnepanelen

Energiecoöperatie Zonnige Start heeft 954 zonnepanelen op de loods Maneschijn 10 in Emmer-Compascuüm gekocht. Hiervoor hebben we een lening afgesloten. De panelen leveren genoeg groene stroom op voor 100 tot 140 huishoudens.

cropped-Lokaal-opgewekt-Emmen4.jpg
Zonnige Start-5

Beschikbaar voor zoveel mogelijk huishoudens

Zonnige Start wil deelname beschikbaar maken voor zoveel mogelijk huishoudens uit de omgeving. Ook voor mensen met een kleine portemonnee.

Juist voor deze groep mensen hebben wij een uniek lidmaatschap ontwikkeld om de instapkosten ongekend laag te houden, namelijk eenmalig 10 euro! Daarmee profiteert u tot en met 2033 van korting op de energiebelasting. De 10 euro verdien je zo met gemak terug!

Korting op energiebelasting

Leden van Zonnige Start ontvangen tot en met 2033 korting op hun energiebelasting. Mits zij in het postcodegebied wonen (7895, 7889, 7884, 7881, 7831, 7826, 7825, 7823, 7814, 9561) én bij een van de meewerkende energieleveranciers aangesloten zijn (deze staan op de aanmeldpagina vermeld).

Het gaat om 50% van de geldende energiebelasting inclusief btw. De helft van de energiebelasting wordt verrekend op de energienota van de leden. De andere helft gebruikt Zonnige Start voor de aflossing van de panelen.

postcoderoos

Lokale impact

Door het opstarten van een energiecoöperatie zorgen we ervoor dat het geld in de omgeving blijft en ten goede komt aan de inwoners uit ons gebied d.m.v. ondersteuning van lokale bewonersinitiatieven. Geld dat anders verdwijnt richting de grote energiebedrijven.

Hoe we verder lokaal impact maken:
• Advies hoe u meer energie kunt besparen
• Ondersteuning van lokale projecten op het gebied van energie(besparing)
• Ondersteuning van lokale projecten op het gebied van leefbaarheid

Wilt u meedoen?

Word dan voor 10 euro lid van de coöperatie!