Postcoderoosregeling

Zonnige Start

Postcoderoosregeling, wat is het?

'Postcoderoos' is een term die gebruikt wordt bij het gezamenlijk opwekken van duurzame energie. Het gebied is de 4-cijferige postcode, plus de aangrenzende postcodegebieden.

Binnen het gebied van de postcoderoos krijgen deelnemers aan lokale energieprojecten een korting op hun energiebelasting voor 15 jaar. Dit is de postcoderoosregeling, of Regeling Verlaagd Tarief, van het Rijk.

Postcoderoos van project Maneschijn

Het postcodegebied van ons Maneschijn-project is 7881. Zie het kaartje hieronder voor de postcoderoos. Alle deelnemers uit de aangrenzende gebieden kunnen een deel van de betaalde energiebelasting terugkrijgen over de jaren 2019 t/m 2034. 

Het gaat daarbij om bewoners in de volgende gebieden:
7895  Roswinkel
7889  Klazienaveen-Noord,
7884  Barger-Compascuüm,
7881  Emmer-Compascuüm,
7831  Nieuw-Weerdinge,
7826  Barger Oosterveld,
7825  Oranjepoort/Emmerschans,
7823  Emmerhout,
7814  Westenesch/Weerdinge en
9561  Ter Apel.

postcoderoos
Zonnige Start-4

Korting op uw energierekening als lid van Zonnige Start

Zoals u waarschijnlijk weet, betaalt u energiebelasting via uw energiemaatschappij. Over elk kilowattuur die u gebruikt betaalt u 8,1 cent in 2022.

Als u binnen de postcoderoos deelneemt aan een gezamenlijk project, dan kunt u 4 cent per kilowattuur energiebelasting terug ontvangen over dat jaar. (NB: De energiebelasting wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld, dus ieder jaar zal ook uw korting kunnen worden vastgesteld.) Het andere deel van het belastingvoordeel gebruiken we om de lening voor de zonnepanelen van het project mee af te betalen.

Hiervoor dient u zich aan te melden als lid van Zonnige Start. Dat kost slechts eenmalig 10 euro.